Waarom Remote Teaching?

Je bevindt je op de remote teaching website van de Universiteit Leiden. Deze wordt momenteel verder uitgebreid en geüpdatet. 

Om hulp te bieden bij de eerste vragen rondom doceren op afstand met behulp van online middelen is besloten de site per direct toegankelijk te maken.

Vanwege de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus en de landelijke maatregelen, heeft de Universiteit Leiden besloten om vanaf maandag 23 maart 2020 al het contactonderwijs en aanverwante cursussen zo snel als mogelijk om te zetten naar remote teaching en gebruik te maken van digitale toetsing. Dit afstandsonderwijs en daarbij behorende toetsing geldt tot het einde van het huidige academisch jaar.

Deze website geeft informatie over de verschillende mogelijkheden voor afstandsonderwijs met betrekking tot onderwijsvormen en ondersteunende software. Naast dat de bekende learning management systemen, zoals Blackboard en Brightspace aan bod komen, vind je hier informatie over de mogelijkheden van Kaltura en andere tools en waar nog meer rekening mee te houden tijdens het ontwikkelen van duurzame onderwijs oplossingen om een student georiënteerde leerervaring te realiseren.

Voor alle ontwikkelingen en algemene informatie over het coronavirus voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden, verwijzen wij je graag naar de website. Hier vind je alle actuele informatie.